Reklama

NEWSLETTER

wpisz adres e-mail:

zapisz  wypisz  

aktualności gospodarcze artykuły szkoleniowe informacje z firm
szkolenia firmy szkoleniowe windykacja produkty finansowe targi i wystawy

W PartnerHandel.pl udostępniamy Największą Giełdę Biznes Ofert


SZTUKA WOJNY


BIBLIA HANDLOWCA

INFORMACJE Z FIRM

AGENCJA SEDNO Szkolenia handlowe część 1

Skuteczne negocjacje handlowe (2 dni)


Cel szkolenia:


- Zdobycie i poszerzenie wiedzy na temat zasad negocjacji
- Radzenie sobie z technikami manipulacyjnymi


Korzyści ze szkolenia:


• Zwiększenie efektywności negocjacji
• Umiejętność związana z przygotowywaniem się do negocjacji
• Umiejętność rozpoznawania stylów negocjacji „drugiej strony”
• Umiejętność obrony przed stosowaniem „chwytów manipulacyjnych”


Uczestnicy:


Osoby mające, na co dzień do czynienia z procesem negocjacji zarówno z klientem zewnętrznym jak i wewnętrznym.


Program:


1. Wprowadzenie do zagadnień negocjacji


a. Kompetencje negocjatorów
b. Diagnoza własnych umiejętności negocjacyjnych


2. Komunikacja interpersonalna


a. Komunikacja werbalna
b. Komunikacja niewerbalna
c. Aktywne słuchanie - posłuchaj i usłysz


3. Przygotowanie do negocjacji


a. Opracowanie scenariuszy
b. Przygotowanie oferty wstępnej
c. Oferta końcowa


4. BATNA


a. BATNA - po co warto ją mieć
b. Co oznacza brak BATNA
c. Wykorzystanie BATNA w negocjacjach


5. Negocjacje właściwe


a. Fazy negocjacji
b. Style negocjacji
c. Sztuka wymiany ustępstw


6. Techniki obrony przed manipulacjami


a. Wywieranie wpływu na innych
b. Chwyty manipulacjami
c. Obrona przed manipulacją


7. Asertywna postawa w negocjacjach


a. Kiedy warto a kiedy nie warto być asertywnym w negocjacjach?
b. Techniki komunikacji asertywnej jako obrona przed manipulacją
c. Udzielanie konstruktywnych informacji zwrotnych


Metody:
Szkolenie ma charakter warsztatowy minimalna wiedza teoretyczna w formie prezentacji, Elementy treningu aktywnego angażującego cały zespół, dyskusja, gry szkoleniowe, praca w mini grupach
Elementy warsztatowe z wykorzystaniem technik audiowizualnych.


Miejsce: Poznań
Czas trwania: 2008-11-13 - 2008-11-14
Cena: 1490.00 zł  kontakt AGENCJA SEDNO

 

Skuteczny prospekting - tworzenie bazy potencjalnych klientów (2 dni)

Cel szkolenia:


- otwarcie „umysłu” uczestników szkolenia na postrzeganie procesu poszukiwania klientów
- pokazanie uczestnikom jak wygląda profesjonalny proces prospektingu;
- wypracowanie poglądu uczestników w zakresie co decyduje o pozyskaniu klienta: cena czy manipulacja?;
- zrozumienie znaczenia prospektingu jako elementu „budującego przyszłą sprzedaż”.


Uczestnicy:


Szkolenie adresowane jest do handlowców odpowiedzialnych za poszukiwanie i pozyskiwanie nowych klientów.


Program:


1) 1. Prospekting - do kogo? i w jaki sposób? czyli tworzenie bazy potencjalnych klientów


2. Miejsce prospektingu na kole sprzedaży


3. Sposoby nawiązywania kontaktów handlowych (odpowiednie podejście)


4. Działania do przećwiczenia


5. Rekomendacje - jako podstawowe i najskuteczniejsze źródło pozyskiwania nowych
klientów


- znaczenie rekomendacji
- obiekcje
- ćwiczenia praktyczne


6. Rozmowa telefoniczna z klientem - 5 kroków do doskonałości


- cechy rozmowy telefonicznej
- etapy rozmowy
- zasady jej prowadzenia


7. Elementy głosowe istotne podczas rozmowy telefonicznej; praca nad "umiejętnościami
mówienia"


8. Wypracowywania schematu rozmowy telefonicznej podczas praktycznych ćwiczeń


Metody:
- warsztaty – wymiana doświadczeń uczestników
- wspólna dyskusja nad zagadnieniami
- ćwiczenia indywidualne i grupowe
- analiza przypadków
- scenki
- gry i zabawy pobudzające twórcze myślenie


Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 2008-10-16 - 2008-10-17
Cena: 1290.00 zł
Miejsce: Kraków
Czas trwania: 2008-12-01 - 2008-12-02
Cena: 1290.00 zł kontakt AGENCJA SEDNO

 

Merchandising - cichy sprzedawca (2 dni)

Cel szkolenia:


- opanowanie przez uczestników technik merchandisingu i właściwej ekspozycji towaru
- nabycie umiejętności właściwego doboru wyposażenia i asortymentu
- poznanie metod optymalizacji asortymentu
- pozyskanie umiejętności samodzielnego przygotowania do otwarcia nowej placówki handlowej


Uczestnicy:


-specjaliści ds. merchandisingu i marketingu pragnący podnosić swoje kwalifikacje zawodowe
- osoby odpowiedzialne za wyposażenie sklepu i ekspozycję towaru
- właściciele sklepów spożywczych
- kierownicy i pracownicy sklepów spożywczych


Program:


1. Definicje merchanidisingu


2. Zachowanie klienta w sklepie


3. Złote zasady merchandisingu


- Procentowy udział sprzedaży produktów w zależności od poziomu ekspozycji
- Strefa zimna i ciepła
- Próg widoczności produktu
- Reguła prawej dłoni
- Reguła ABC


4. Pojęcia merchandisingu


- Szerokość a głębokość asortymentu
- Produkty impulsowe i psychologiczne
- Produkty komplementarne i substytucyjne


5. Optymalne zagospodarowanie sali sprzedaży. Jak maksymalnie wykorzystać powierzchnię sklepu.


- Długość (w metrach liniowych) poszczególnych działów
- Kolejność ustawienia działów
- Połączenia działów
- Szerokość ciągów komunikacyjnych
- Połączenie grup produktów
- Plany mas


6. Dobór asortymentu i jego umiejscowienie na półce


- Produkty HIT !!!
- Produkty regionalne
- Marki własne
- Produkty sezonowe
- Produkty promocyjne


7. Promocje


- Rozmieszczenie stref promocyjnych
- Widoczność promocji
- Zastosowanie materiałów POS
- Reklama i nagłośnienie promocji
- Czas trwania promocji


8. Merchandising wybranych działów


- Dział cukiernia - piekarnia
- Dział owoce ? warzywa
- Dział mięso - wędliny-sery
- Dział przemysłowy
- Wybrane rodziny produktów suchych


9. Optymalizacja produktu na półce(analiza przypadków)


10. Wyposażenie w placówce handlowej


- Dobór odpowiedniego wyposażenia w zależności od wielkości sklepu
- Parametry wyposażenia (szerokość, wysokość, głębokość)
- Chłodnictwo (chłodzenie zwykłe czy grawitacyjne ? )
- Właściwe ustawienie wyposażenia


11. Oświetlenie w sklepie spożywczym


- Rodzaje oświetlenia (ogólne i akcentujące)
- Wykorzystanie ciepłej i zimnej barwy światła w zależności od rodzaju asortymentu
- Rozmieszczenie punktów świetlnych
- Stopień odwzorowania barw a temperatura barwowa
- Propozycje temperatury barwowej lamp jarzeniowych dla poszczególnych działów w sklepie spożywczym
- Propozycje temperatury barwowej lapm wyładowczych tj. akcentujących
- Oprawy świetlne


Metody:
Wykład, praca w grupach, dyskusje z udziałem wszystkich uczestników, ćwiczenia


Miejsce: Poznań
Czas trwania: 2008-11-06 - 2008-11-07
Cena: 1390.00 zł   kontakt AGENCJA SEDNO

 

OFERTY PRACY

więcej ofert pracy

bizmarket.pl :: katalog stron firmowych

-------
-------
P O L E C A M Y

domportal.com.pl

---------

OKNOBRAMA.PL

biznet24.pl

1budownictwo.pl

HANDLOWY

------->

REGULAMIN | O NAS | WSPÓŁPRACA | PARTNERZY | REKLAMA

© 2008 PartnerHandel.pl

programowanie KRONET